• Home
  • Advies: hoe zwanger worden?

Aanbod

Article Index

Visie

Nova Vida wil een bijdrage leveren aan de uitbouw van wetenschappelijk onderbouwde, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie, advies, zorg en begeleiding op maat in de verschillende levensfases gaande van de wieg tot de rijpere vrouw, in een multidisciplinaire setting, waarbij de student vroedkunde, onder deskundige begeleiding, zich kan ontwikkelen tot een competent beginnend beroepsbeoefenaar (vroedvrouw) en waarbij de sociale en culturele diversiteit van haar doelgroep als een uitdaging wordt gezien om mee te werken aan een niet-discriminerende samenleving.


 

Denk je zwanger te zijn? Doe de test. Nova Vida heeft zwangerschapstests ter beschikking en staat je bij met advies. Wil je goed voorbereid je zwangerschap tegemoet gaan en weet je niet goed hoe? Nova Vida weet raad. 


Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Nova Vida beantwoordt je vragen en geeft je tips! Wil je rustig voeden of afkolven? Maak gebruik van de cosy corner op de 6de verdieping, waar ondersteuning door een lactatiekundige mogelijk is. 

 


 

foto1

Je vroedvrouw of arts volgt je zwangerschap op. Voor een extra consultatie, een volledige zwangerschapsopvolging of voor vragen en zorgen na de bevalling kan je op woensdagvoormiddag terecht in Nova Vida. Heb je na de bevalling nog vragen over de verzorging van jezelf of je baby? Werd je kindje geboren met een keizersnede en wil je de hechtingen laten verwijderen? Ook dan kan je een beroep doen op Nova Vida. Tot 6 weken na de bevalling kan je bij ons terecht voor begeleiding waarin we de kraamperiode afsluiten. De aanpak van de pre- en postnatale consultaties is steeds gebaseerd op de richtlijnen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).

 


De periode tussen de 45 en 55 jaar is een periode waarin de natuurlijke menopauze zich aankondigt. Herken je jezelf niet meer, weet je niet wat je overkomt? In Nova Vida kan je terecht bij de menopauzeconsulente op vrijdagvoormiddag. Voor het bepalen van de menopauze symptomen maken we gebruik van de Green Climacteric Scale (GCS).

 


 

Elke maand worden er ontmoetings- en praatcafé ’s georganiseerd in onze workshopruimte. In een ongedwongen sfeer kan je als moeder met je baby terecht met je vragen en is het mogelijk om samen ervaringen uit te wisselen.

De eerstvolgende data worden binnenkort aangekondigd! 


 

Elke maand worden er ontmoetings- en praatcafé ’s georganiseerd in onze workshopruimte. In een ongedwongen sfeer kan je als dame in de (aankomende) menopauze terecht met je vragen en is het mogelijk om samen ervaringen uit te wisselen.

De eerstvolgende data worden binnekort aangekondigd!


 

Heel het jaar door geven we gratis infosessies en workshops. Deze workshops kunnen zowel op locatie doorgaan als bij ons in Nova Vida. Mogelijke thema’s zijn

  • zwangerschap
  • de zorg voor je baby
  • borstvoeding
  • mogelijke baringshoudingen
  • pijnbestrijding tijdens de arbeid.
  • seksuele gezondheid
  • ongemakken tijdens de menopauze
  • ...

De meest recente planning voor de infosessies en workshops vind je hier.