Over Nova Vida

Het info- en begeleidingscentrum Nova Vida informeert en begeleidt koppels in de verschillende levensfases gaande van de wieg tot de rijpere vrouw.

Informeren en begeleiding gebeurt door studenten Bachelor in de Vroedkunde onder begeleiding van hun (praktijk)lectoren met expertise in eerstelijnszorg, lactatiekunde, seksuologie, coaching en menopauze. Privacy wordt hierbij optimaal gewaarborgd.

De aanpak van de pre- en postnatale begeleiding is gebaseerd op de richtlijnen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Voor de schriftelijke rapportering wordt gebruik gemaakt van het elektronisch patiëntendossier Emergentis ®.

Nova Vida is kernlid van het Perinataal Antwerps Netwerk Zwangerschap in Armoede (PANZA). PANZA is een uitgestoken hand om alle Antwerpse organisaties samen te brengen die werken met zwangeren en daarbij in contact komen met vrouwen in (kans)armoede. Zo wordt samenwerking, overleg en doorstroming van informatie rond deze gezinnen geoptimaliseerd en kunnen zij de best mogelijke zorg en begeleiding van verschillende professionals verwachten.